تعمیرات مادربردکامپیوتر

تعمیرات مادربردکامپیوتر

تعمیرات تخصصی مادر برد کامپیوتر

کامپیوتر ها از جمله پیشرفته ترین دستگاه های ساخته شده می باشند که به پیشرفت تمامی عرصه ها کمک شایانی کرده است. از زمانی که کامپیوتر ها وارد زندگی مردم شدند همه چیز دگرگون شد.  مثال دیگر دانشجویان مهندسی مجبور نبودند برای طراحی های خود ۱۰ ها برگ کاغذ را  بنویسند و پاک کنند و یا برای شبیه سازی طرح های خود آزمایش های واقعی و خطرناکی را با هزینه های بالا در آزمایشگاه ها انجام دهند ، زیرا رایانه ها همه این موارد را در دسکتاپ شما در اختیارتان می گذارد  و نه تنها این موارد بلکه موارد و ابزارهایی بسیار بیشتر و بهتر زیرا شما میتوانید با  شبیه سازی های رایانه ای تمامی جنبه های فنی و فیزیکی یک سازه را بسنجید و بهترین عملیات را پیاده کنید. خب خود این رایانه ها از چه ساخته شده است ؟ بله مدارات الکترونیکی ، در واقع کامپیوتر هدیه ای از دانش الکترونیک به بشر می باشد. اگر شما به عنوان  یک تعمیرکار کامپیوتر فعالیت داشته باشید قطعات بسیاری را در کامپیوتر ها خواهید دید و ما درداین بخش نگاهی گذرا به این قطعات که از اصلی ترین های ساختار کامپیوتر هستند خواهیم انداخت:

مارد برد

این قطعه در تمامی کامپیوتر ها بزرگترین قطعه واصلی ترین آن محسوب می شود. زیرا تمامی قطعات به مادر برد متصل می شوند و این مادر برد است که ارتباط مناسبی بین تمامی قطعات ایجاد کرده و یک بستر سخت افزاری را به وجود می آورد  تا دیگر قطعات در ارتباط و اتصالات صیحیح بتوانند باهم کار کنند که این یک ، یکپارچگی  مهم در بین قطعات رایانه ای محسوب می شود.

رم

این قطعه نیز از قطعات اصلی بوده که به عنوان حافظه ی کوتاه مدت در رایانه ها وجود دارند. هرچقدر میزان  فضای حافظه ی یک رم در کامپیوتر بیشتر باشد  سرعت اجرای برنامه ها نیز بیشتر بوده و همچنین همزمان شما می توانید با برنامه ها ( نرم افزارها) بیشتری کار کنید و دچار کندی نشوید. لازم به ذکر است که با خاموش کردن و یا ریستارت کردن کامپیوتر تمامی  اطلاعات رم پاک میشود.

هارد دیسک

خب همان طور که مشاهده کردید رم به عنوان حافظه  ی کوتاه مدت معرفی شد که وقتی کامپیوتر را خاموش کنیم اطلاعات ان پاک مشود پس ما نیازمند یک حافظه ی بلند مدت داریم تا اطلاعات را به صورت دائمی در آن جا ذخیره کنیم و این حافظه ی بلند مدت در رایانه ها هارد دیسک است. هارد ها امروزه در ظرفیت های مختلفی تولید میشوند که تمامی نرم افزارها و اطلاعات در کامپیوتر در هارد ذخیره میگردد حتی نرم افزارهای سیستمی مانند سیستم عامل  ها (  ویندوز و یا لینوکس و …).  خرابی هارد باعث کندی زیادی در عملکرد برنلامه ها شده و حتی باعث از کار افتادن کلی کامپیوتر می گردد.

پاور

هر دستگاه الکترونیکی نیازمند یک منبع انرژی برای کار کردن است. تمامی مدارات الکترونیک ( ۹۵%) با برق نوع DC کار میکنند که با توجه به AC بودن برق شهری پس ما باید یک مبدل داشته باشیم که علاوه بر تبدیل AC به  DC بتواند ولتاز های مودر نیاز بخش های مختلف دستگاه را نیز تامین کند.در کامپیوتر ها این واحد پاور نام دارد. پاور در کامپیوتر ولتاژ و آمپر موردنیاز را به بخش های مختلف از جمله مادربرد – هارد و … میدهد تا کامپیوتر بتواند به خوبی  کار کند.لازم به ذکر است که در بسیاری موارد سوختن مادر برد و یا بخش های دیگر به دلیل خرابی هارد می باشد.

و اما مارد برد

خب برای اطلاعات شما در بالا به اصلی ترین قطعات یک کامپیوتر اشاره کردیم. ولی اصل صحبت ما در این بخش ماردبردها و خرابی های آن است. همان طور که در بالا مشاده کردید مادربرد نقشی اساسی و اصلی را دارد که خرابی آن باعث میشود هیچ  قظعه ای دیگر کار نکند و در  نهایت کامپیوتری وجود نخوهد داشت. از آن جایی که مادر برد خود یک برد الکترونیکی پیچیده و پیشرفته است و دارای بخش های مختلف بنابراین خرابی مادر بردهانیز بسیار مختلف بوده و فقط چندین گزینه را شامل نمی  شود و به همین دلیل دستگاهی به نام دیباگر برای عیب یابی مادر برد طراحی شده است که با استفاده از آن و نمایش کدهای خطای مادر برد می توان به محل دقیق مشکل پی برد.

خرابی های مادربرد

۱ – خرابی اسلت رم و بخش رم

در برخی مواقع و با عیب یابی های صورت گرفته متوجه می شویم که بخش رم مادربرد خراب بوده و نمی تواند رم  را بخواند البته درصورتی که از سلامت خود رم اطمینان حاصل شده باشد. در این  حالت سه گزینه مد نظر می باشد که یکی خرابی خود اسلت رم می باشد ، بعدی خرابی قطعات اطراف اسلات رم و دیگری آی سی های درایور  و در نهایت چیپ است که در عیب یابی مشخص خواهد شد.

۲ – دادن Blue Page

خیلی از موارد دلیل این مشکل هارد دیسک است و در موارد بعد رم  ولی بعد از بررسی متوجه می شویم که نه هارد ایراد دارد و نه رم  نه قطعات دیگه و برای همین باید خود ماردبرد عیب یابی شود. در خود مادر برد خرابی چیپ های شمالی و یا جنوبی باعث برو این مشکل می شود.البته لازم به ذکر است تمامی این موارد فقط چندین مورد را پوشش میدهند و در ذهن داشته باشید که مادربرد قطعه ای پیجیده بوده و فقط بایید با استفاده از دستگاه های پیشرفته مخصوص عیب یابی شود تا به محل دقیق مشکل پی برده شود.

۳ – روشن نشدن  و کار نکردن CPU

در برخی موارد پیش می آید که بعد از نصب cpu بر روی مارد برد و بعد از روشن کردن باید cpuداغ شود که این اتفاق نمی افتد و هیچ تصویری هم در صفحه نمایش دیده نمی شود در حالی که باید cpu حرارت بالایی تولید کند و داغ شود. این به دلیل مشکل مدار تغذیه و برق رسانی برای cpu در مادربرد می باشد در بسیاری موارد و برای همین مدارت برق و اتصالات مربوطه به این بخش باید بررسی شود.

خرابی های بسیاری دیگر برای مادربردها وجود دارد که در این بخش نمی توان همه را نام برد. تعمیرات مادربرد نیز نیازمند دستگاه های مخصوص به خود است که مرکز تعمیرات سخت افزار با داشتن تمامی  ابزارها و ئامکانات و همچنین تکنسین های حرفه ای در خدمت شما عزیزان می باشد. تماس : ۰۲۱۸۸۹۵۸۳۷۵

آدرس » میدان انقلاب – خیابان  کارگر شمالی – بعد از چهار راه نصرت – کوچه ی عبدی نژاد – پلاک ۱۸ – طبقه سوم.